Meny Name
Tillbaka till Nyheter



PARALYMPICS

Hur var känslan när du fick reda på att du blivit uttagen, och vad betyder det här för dig?
Rent av obeskrivlig. Jag tror att tanken på det här ögonblicket alltid har funnits, men att väl uppleva det var något helt annat. Det kändes verkligen som ett ögonblick då allt går ihop och fick mening, med ett rus av lycka och spänning. Det betyder så otroligt mycket, att den dröm som skapades av lilla Ebba för så många år sedan, trots den totalt oförutsedda resa det har varit, faktiskt blir verklighet. Det bevisar för andra men framförallt för mig själv att vad som än händer så kan det bli till något fantastiskt, om man bara vågar välja det perspektivet, att aldrig sluta kämpa och hålla hårt om hoppet.

Var det väntat?
Att nå hit var absolut inte givet. Nivån idag på klassen är så pass hög och även om sporten är fantastisk så är den väldigt tuff. Jag tror vi aldrig vågat ha några förväntningar men bara väldigt stora förhoppningar, och det var det som fick oss att fortsätta jobba och göra allt vi kan för att nå dit.

Det blir ditt första Paralympics, vad ser du fram emot mest?
Det finns så mycket jag ser fram emot! Vet inte riktigt vad jag inte ser fram emot?! Men framförallt ser jag fram emot stämningen och gemenskapen jag kan bara föreställa mig att ett spel tillger. Jag ser fram emot att imponeras och motiveras, och att skapa minnen jag kommer ta med mig livet ut.

Vad tror du det kommer betyda för din framtida satsning?
Att få en sån här möjlighet för att utmanas och utvecklas kommer att betyda jättemycket. Dels för personlig prestation och motivation, men också för svensk para rodd. Det är en möjlighet för både mig och sporten att växa, och förhoppningsvis bidra till en framtida satsning för Sverige som roddnation.

Vad har du för målsättning?
Min målsättning är att göra mitt livs lopp. Att ro över mållinjen och känna att jag helhjärtat spenderat allt jag har. För på startlinjen räknas hjärtat för allt, allt vi har är nuet och tron som fyller sprickorna av det förflutna. Jag vill ge allt jag har för att visa att jag platsar till att ro mot de bästa i världen i blått och gult, och ta in och njuta av upplevelsen så mycket som jag bara kan på vägen.

Kreera web&design